Veiligheid en gezondheid

villa bloom fresh and healthy
Baby Villa Bloom
baby

Gezonde eetgewoonten

De voedingsgewoonten voor de rest van je leven worden al op jonge leeftijd bepaald. Bij Villa Bloom vinden we het daarom erg belangrijk om bij te dragen aan gezonde eet- en drinkgewoonten.

Warme maaltijd

De lunch bestaat uit een warme maaltijd. De maaltijden worden verzorgd door Moekes Maaltijden. De maaltijden zijn biologisch en bavetten geen suiker, smaak- en of kleurstoffen. Voor kinderen onder de 12 maanden is er geen zout toegevoegd en daarboven niet meer dan is toegestaan. Er wordt niet gekookt met pinda’s, noten en varkensvlees.

Op verzoek kookt Moeke zowel gluten-, als koemelk- en lactosevrije maaltijden. Tevens kan er voor een vegetarische of een veganistische variant gekozen worden.  Zo zorgen we ervoor dat ieder kind mee kan eten.

Vers fruit & snacks

‘s Ochtends krijgen de kinderen vers fruit en om drie uur yoghurt/melk met crackers/brood en om vijf uur een snack met bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, meloen en/of worteltjes.

Veiligheid en hygiëne

Wanneer ouders hun kinderen aan de zorg van een ander toevertrouwen, zijn veiligheid en hygiëne van het grootste belang. De vestigingen van Villa Bloom voldoen aan alle wettelijke normen en eisen van brandweer en GGD. Al onze medewerkers zijn zorgvuldig geselecteerd en opgeleid. Zij nemen de zorg voor uw kinderen uiterst serieus.

Het speelgoed, de speeltoestellen en de ruimtes zijn veilig en schoon en de medewerkers weten precies hoe zij moeten handelen in het geval van ziekte of ongelukken. Jaarlijks vindt er een risico-inventarisatie plaats. Deze uitgebreide inventarisatie wordt gecontroleerd door de GGD.

Vaccinatiebeleid

Omdat Villa Bloom kinderen opvangt vanaf de leeftijd dat zij nog niet (volledig) het rijksvaccinatieprogramma hebben doorlopen en dus vatbaar zijn voor besmettelijke ziektes die ernstig kunnen zijn, stelt Villa Bloom als voorwaarde voor opvang dat alle kinderen deelnemen aan het rijksvaccinatieprogramma of een gelijkwaardig programma van het land van herkomst. Villa Bloom onderkent dat het risico op besmetting hiermee niet volledig wordt uitgesloten, maar is van oordeel dat dat risico hiermee wel significant wordt beperkt. Dit beleid is tot stand gekomen met inachtneming van de aanbevelingen uit het rapport “Prikken voor elkaar” van de Commissie kinderopvang en vaccinatie van 1 juli 2019, het advies van 11 maart 2019 van de Raad van State naar aanleiding van de initiatiefwet over dit onderwerp, en na overleg met de oudercommissie.

Villa Bloom ziet erop toe dat de kinderen die bij haar in opvang zijn daadwerkelijk aan dit programma deelnemen door het vragen van vaccinatiebewijzen op de geëigende momenten. Villa Bloom respecteert de keuze van ouders (alsnog) af te zien van deelname aan het rijksvaccinatieprogramma, maar zal in dat geval de overeenkomst ten aanzien van die kinderen beëindigen.

Bekijk het inspectierapport Kinderopvang en BSO