Tweetalig onderwijs

Kinderen_035
Kinderen_032
Childcare, children with a teacher sitting outside

Hoe jonger, hoe beter

Tweetalig onderwijs of een tweetalige opvoeding komt steeds vaker voor. Juist op jonge leeftijd pikken kinderen een nieuwe taal goed op. Hoe jonger, hoe beter. Een rijke taalomgeving stimuleert de cognitieve ontwikkeling van kinderen en tweetalig onderwijs draagt hier vanzelfsprekend aan bij. Een belangrijke voorwaarde is dat het kind actief ondersteund en gestimuleerd wordt en de taal leert van iemand die deze goed beheerst.

Uniek educatief programma

Villa Bloom heeft hiervoor een speciaal educatief programma ontwikkeld. Het programma biedt ruimte aan uiteenlopende activiteiten als muziek, koken en dans en bereidt de kinderen voor op de volgende stap in hun leven. Hierdoor is er een optimale aansluiting op zowel het Nederlandse schoolsysteem als dat van de International School. Villa Bloom is een volledig tweetalige kinderopvang met een Engelstalig educatief programma.

Engels en Nederlands als voertaal

Alle communicatie binnen Villa Bloom is gericht op een tweetalige opvoeding. Ook de communicatie met de ouders is in het Nederlands en het Engels. Vanwege het tweetalige onderwijs is het belangrijk dat de leidsters de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheersen en dat zij de talen consequent spreken.

Uw kind kiest zelf in welke taal het communiceert

In ieder groep spreekt consequent een leidster Nederlands en de ander Engels, zodat dit voor de kinderen niet tot verwarring leidt. Iedere leidster spreekt de taal waarin zij een native speaker is.

Villa Bloom biedt tweetalige kinderopvang die de cognitieve ontwikkeling van uw kind stimuleert, want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. We vertellen u graag meer over de voordelen van een tweetalige opvoeding.

Of vraag een rondleiding aan!