Tweetalig onderwijs

shutterstock_736021312
Kindje buiten Villa Bloom

Hoe jonger, hoe beter

Tweetalig onderwijs of een tweetalige opvoeding komt steeds vaker voor. Juist op jonge leeftijd pikken kinderen een nieuwe taal goed op. Hoe jonger, hoe beter. Een rijke taalomgeving stimuleert de cognitieve ontwikkeling van kinderen en tweetalig onderwijs draagt hier vanzelfsprekend aan bij. Een belangrijke voorwaarde is dat het kind actief ondersteund en gestimuleerd wordt en de taal leert van iemand die deze goed beheerst. Het taal programma wordt per locatie verschillend ingezet, zo zijn er volledige tweetalige locaties ( one teacher – one language), is er een Engelstalige locatie met een Nederlands taal programma en een Nederlandstalige locatie met een Engels taalprogramma.

Villa Bloom biedt tweetalige kinderopvang die de cognitieve ontwikkeling van uw kind stimuleert, want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Uniek educatief programma

Villa Bloom heeft hiervoor een speciaal educatief programma ontwikkeld. Het programma biedt ruimte aan uiteenlopende activiteiten en bereidt de kinderen voor op de volgende stap in hun leven. Hierdoor is er een optimale aansluiting op zowel het Nederlandse schoolsysteem als dat van de International School.

Engels en Nederlands als voertaal

Alle communicatie binnen Villa Bloom is gericht op een tweetalige opvoeding. Ook de communicatie met de ouders is in het Nederlands en het Engels. Vanwege het tweetalige onderwijs is het belangrijk dat de leidsters de Nederlandse en/of Engelse taal uitstekend beheersen en dat zij de talen consequent spreken.