Inrichting en materiaal

A home away from home

Een goede inrichting van zowel de binnen- als buitenruimte draagt bij aan een optimale ontwikkeling van uw kind. Een omgeving waar kinderen verschillende dagen in de week verblijven moet rust, vertrouwen en veiligheid uitstralen en tegelijkertijd uitnodigen tot verkennen en ontdekken.

Het gebruik van zachte en natuurlijke materialen en basistinten in de inrichting creëert een gezellige en huiselijke sfeer die hieraan bijdraagt. Villa Bloom is echt ‘a home away from home’.

Spel en ontdekking

De ruime groepsruimten met duurzaam houten speelgoed nodigen uit tot spel en ontdekking. De woonkamer met woonkeuken biedt de kinderen de gelegenheid deel te nemen aan kinderkookworkshops en activiteiten zoals muziek, toneel, knutselen en yoga.

In de peutergroepen zijn speciale hoekjes gecreëerd om in te spelen: een leeshoek met stoeltjes en kussens, een poppenhoek, een hoek om in alle rust te bouwen en een speelkleed om met de auto’s op te rijden.

Babyruimten

In de babyruimten staat speelgoed en kindermeubilair dat de ontwikkeling stimuleert. Spiegels en deurtjes om te ontdekken, zachte klimkubussen voor de motorische ontwikkeling en verschillende zachte en harde materialen om de ontwikkeling van de tast te stimuleren. Naast de bedjes op de slaapkamer hangt in elke babyruimte een wiegje om al wiegend te snoezen of te slapen.

Kwalitatief hoogwaardig materiaal

Bij de keuze voor het spelmateriaal is gekozen voor materiaal dat de kinderen zelf kunnen pakken en waarmee ze zelfstandig werkjes kunnen doen. Kwalitatief hoogwaardig materiaal dat tijdloos en duurzaam is, waar kinderen hun fantasie bij kunnen gebruiken en dat uitnodigt tot onderzoek en spel.

Wettelijke normen

Onze vestigingen voldoen aan de wettelijke normen en eisen van brandweer en GGD. Bij het ontwerp van de indeling en inrichting van Villa Bloom zijn verschillende architecten en pedagogen betrokken. Zij hebben een sfeervol familiehuis vormgegeven waar kinderen zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en naar hartenlust kunnen ontdekken en spelen. Dit alles met oog voor detail en liefde voor kinderen. We zijn erg trots op het resultaat!

Of vraag een rondleiding aan!

Boy with houses
brown-and-green-giraffe
Free play