Green

toddler outside
girl with yellow coat
happy girl

Duurzame keuzes

Villa Bloom combineert goede kinderopvang met aandacht voor duurzaamheid. Dat betekent onder andere dat we veel tijd doorbrengen in de natuur, ons eigen brood bakken en de kinderen zorg leren dragen voor hun omgeving. Samen met de kinderen verzorgen we een moestuin, zodat ze leren wat er groeit. Daarnaast kiezen we bewust voor zoveel mogelijk hergebruik, duurzame spelmaterialen, biologische voeding en voor milieuvriendelijke luiers van Muumi. Op die manier geven we graag het goede voorbeeld.

Natuurbeleving

Wij geloven dat buitenspelen bijdraagt aan verbondenheid met de natuur. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vaker in de natuur spelen gevarieerder en creatiever spelgedrag vertonen. Ze worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen en hun (motorische) vaardigheden te vergroten. Bovendien leidt buitenspelen tot natuurvriendelijk gedrag, ook op latere leeftijd. En dat is goed voor de ontwikkeling en toekomst van het kind én die van de aarde.

 

‘Kinderen die veel tijd in de natuur doorbrengen, willen deze later ook beschermen’ 

 

Donaties aan Plant a Tree

Bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen. Dat is het motto van Trees for all. Villa Bloom heeft een webshop met duurzaam geproduceerde producten, de volledige winst opbrengst gaat naar Trees for all. Door deze webshop, kunnen wij een ouders blij maken, aandacht vragen voor duurzaam geproduceerde producten en met de netto opbrengst een bijdrage leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat.

Biologische warme maaltijd

Villa Bloom kiest bewust voor een biologische warme maaltijd tijdens de lunch. Iedere dag met zorg bereid door Moeke Maaltijd. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk vers en biologisch, en bevatten geen suiker of kleurstoffen. En doordat de maaltijden in de stomer worden bereid, garanderen we de hoogste kwaliteit. 

Moestuin

Zelf eten en drinken maken heeft veel voordelen. Zo verhoogt het de sociale participatie en verlaagt het de drempel om verschillende soorten voedsel te proeven. Daarom betrekken we de kinderen bij het verbouwen van groente en fruit in onze eigen moestuin. Dat maakt eten leuk, lekker én leerzaam.

Buiten naar binnen

Bij Villa Bloom halen we buiten zoveel mogelijk naar binnen. De inrichting oogt natuurlijk en ons spelmateriaal is gemaakt van blank hout. Verder gebruiken we zo min mogelijk plastic – tenzij het gerecycled is natuurlijk.

Begint het al te bruisen? Kom dan snel sfeer proeven bij Villa Bloom. We verwelkomen u graag!