Peuterprogramma

9
4
38

Peuterprogramma 1-2 jaar

Voor peuters is het ontwikkelen van vriendschappen, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid heel belangrijk. Ons peuterprogramma laat kinderen de wereld om hen heen verkennen in een veilige en liefdevolle omgeving. Het unieke curriculum van Villa Bloom is gebaseerd op de filosofie dat kinderen het beste leren door te doen. Elke dag is gevuld met leuke activiteiten die prikkelen en peuters helpen zich te ontwikkelen op een manier die hen het vertrouwen geeft om zich cognitief en sociaal te ontplooien.

Doel

Het doel van onze begeleiding is het bevorderen van motorische en sensorische ontwikkeling. De omgeving is dus zo ingericht dat het kind hiervan kan profiteren. Het kind selecteert wat het nodig heeft binnen die omgeving en ontwikkelt zo verschillende functies. Het is de taak van de pedagogisch Professional om het kind de kans te geven om veel indrukken en ervaringen op te doen in de omgeving. 

Omgeving

Ze bereidt de omgeving zo voor dat het kind alle mogelijkheden heeft om dat te doen. In onze groepsruimte bieden we de jonge peuter een verscheidenheid aan materialen en activiteiten om zelf mee bezig te gaan. We begeleiden kinderen vanaf jonge leeftijd naar onafhankelijkheid. We beginnen met eenvoudige taken, zoals het aantrekken van sokken, het aantrekken van hun jas, drinken uit een klein glas en oefenen om hun brood zelf te smeren. 

Professionals

Ons programma voor peuters is ontworpen om zich aan te passen aan de leeftijd en het stadium van elk individueel kind. Onze ervaren pedagogisch professionals bevorderen de emotionele, fysieke, sociale en intellectuele ontwikkeling in een leuke, boeiende omgeving.