Peuterprogramma

Kinderen_019
villa bloom kids
Arts and craft
moestuin
Villa Bloom

Leren en delen

Voor peuters is het ontwikkelen van vriendschappen, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid heel belangrijk. Ons peuterprogramma laat kinderen de wereld om hen heen verkennen in een veilige en liefdevolle omgeving. Het unieke curriculum van Villa Bloom is gebaseerd op de filosofie dat kinderen het beste leren door te doen.

Elke dag is gevuld met leuke activiteiten die prikkelen en peuters helpen zich te ontwikkelen op een manier die hen het vertrouwen geeft om zich cognitief en sociaal te ontplooien.

Tweejarigen bezitten een groeiende behoefte aan onafhankelijkheid en ons uitgebalanceerde programma opent hun ogen voor een wereld van leren, delen en ontdekken. Met een mix van muziek, kunst, beweging en educatieve basisvorming bereiden we uw kind voor op de wereld van morgen.

De hoofdlijnen van ons peuterprogramma

  • Dagelijks een perfecte balans tussen rust, speeltijd en leren
  • Groepsactiviteiten die de sociale vaardigheden van uw kind stimuleren
  • Regelmatig contact tussen ouders en leidsters, inclusief dagelijkse updates om u op de hoogte te houden
  • Maandelijkse thema’s die uw kind toegang bieden tot nieuwe ervaringen
  • Educatief programma gericht op theater, rekenen, kunst, taal en zintuiglijke ontwikkeling
  • Leeftijdsgerichte activiteiten en materialen die zelfvertrouwen, bewustzijn en leergierigheid stimuleren

Educatief programma

Het educatieve peuterprogramma van Villa Bloom is opgebouwd rond vijf aandachtsgebieden die uw kind alle gelegenheid bieden om te leren en te ontdekken.

1. Communicatie

Villa Bloom moedigt uw peuter aan om te communiceren met anderen.
We vertellen verhalen en gebruiken woordspelletjes om uw kind te laten oefenen met herhalen en reageren, vragen stellen en het opvolgen van eenvoudige aanwijzingen. Uw kind leert bekende voorwerpen bij naam te noemen. Op deze manier ondersteunen we de ontwikkeling van een brede woordenschat.

2. Cognitieve ontwikkeling

Villa Bloom helpt uw peuter de wereld om hem of haar heen te verkennen.
We stimuleren het benoemen van kleuren en vormen. We brengen het concept van oorzaak en gevolg tot leven met verhalen, muziek en knutselwerk en we moedigen uw kind aan om te oefenen met sorteren en rubriceren.

3. Nieuwe vrienden maken

Villa Bloom ondersteunt uw peuter bij zijn of haar sociale en emotionele ontwikkeling.
We stimuleren interactie en delen met andere kinderen tijdens groepsactiviteiten. We begeleiden de ontwikkeling van luistervaardigheden en leren uw kind zijn of haar gevoelens op de juiste manier te uiten. Zo bereiden we uw kind op adequate wijze voor op de volgende stap in zijn of haar leven.

4. Een gezond en fit lichaam

Villa Bloom reikt uw peuter manieren aan om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.
We leren uw peuter lichaamsdelen benoemen door middel van verhalen, liedjes en versjes. We bevorderen persoonlijke verzorging door te oefenen met eten, reinigen en aankleden. Ook ondersteunen we de ontwikkeling van de grove motoriek en oog-handcoördinatie met activiteiten als ballen schoppen, overgooien, schrijven, tekenen en veters strikken.

5. Stimulering van creativiteit

Villa Bloom helpt uw peuter individuele talenten te ontplooien.
We moedigen alsof doen en rollenspellen aan door te spelen met rekwisieten. We bevorderen individuele expressie binnen groepsverband en promoten zelfexpressie met kunst en muziek.

Of vraag een rondleiding aan!