Babyprogramma

Villa Bloom Dagopvang
Baby Villa Bloom
Villa Bloom

Spelen, leren en ontdekken

Baby’s groeien en leren elke dag. Villa Bloom biedt een veilige en liefdevolle basis van waaruit uw baby de wereld om zich heen kan verkennen en nieuwe dingen kan ontdekken. Jonge kinderen leren spelenderwijs. Ons babyprogramma is daarom zo ingericht dat het uw kind helpt vaardigheden te ontwikkelen die dienen als bouwstenen voor een leven lang leren.

Wij zijn ons ervan bewust dat u een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons toevertrouwt. Ook weten we dat de overgang naar een kinderdagverblijf voor u en uw baby een grote stap is. Wij doen er dan ook alles aan om deze overgang zo prettig en natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Naast volop zorg en liefde krijgt uw baby bij ons natuurlijk ook de mogelijkheid om zich te ontwikkelen volgens zijn of haar eigen ontwikkelingspatroon. Ons programma is volledig ingericht op spelen, leren en ontdekken.

De hoofdlijnen van ons babyprogramma:

  • Liefdevolle, persoonlijke verzorging die uw baby zelfvertrouwen geeft
  • Regelmatige sociale interactie tussen leidster en kind die de nieuwsgierigheid van uw baby wekt
  • Speeltijd en nieuwe ervaringen die bijdragen aan de cognitieve en motorische ontwikkeling
  • Gezellige en stimulerende inrichting en spelmaterialen die uitnodigen tot spel en ontdekking
  • Regelmatig contact tussen ouders en leidsters, inclusief dagelijkse updates om u op de hoogte te houden
  • Een veilige opvangplek waar uw kind zich vrij kan bewegen en op ontdekkingstocht kan gaan
  • Richtlijnen voor veilig slapen in overeenstemming met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde

Educatief programma

1. Communicatie

Villa Bloom helpt uw baby contact te maken met anderen.
We oefenen gespreksvaardigheden door met uw kind te communiceren, zowel verbaal als met gebaren. Ook vertellen we verhalen, zingen we liedjes en gebruiken we prentenboeken om associaties tussen geluiden, vormen en woorden te stimuleren.

2. Cognitieve ontwikkeling

Villa Bloom stimuleert het denk- en redeneervermogen van uw baby.
We helpen uw baby met het spelenderwijs verkennen van concepten als oorzaak en gevolg, proefondervindelijk leren en objectpermanentie. Het gebruik van materialen in verschillende kleuren, afmetingen, oppervlaktes en vormen moedigt uw kind aan om de wereld te ontdekken met alle vijf de zintuigen.

3. Nieuwe vrienden maken

Villa Bloom legt de basis voor het opbouwen van vertrouwensrelaties.
We gaan met veel gevoel en aandacht met uw baby om. Hiermee geven we hem of haar het vertrouwen om relaties aan te gaan. Onze leidsters gebruiken woordjes, gezichtsuitdrukkingen en oogcontact om met uw baby te communiceren. Ook maken ze gebruik van familiefoto’s om het zelfbewustzijn te bevorderen en de overgang met de thuissituatie zo klein mogelijk te maken.

4. Een gezond en fit lichaam

Villa Bloom stimuleert de mobiliteit en coördinatie van uw baby.
We ondersteunen uw baby als hij of zij begint met omrollen en leert kruipen, staan en lopen. Om de motoriek te stimuleren, gebruiken we blokken en inlegpuzzels. Vanzelfsprekend houden we rekening met de individuele behoefte aan rust en voeding van uw baby.

5. Stimulering van creativiteit

Villa Bloom moedigt uw kind aan om zijn of haar individuele creativiteit te uiten.
We bieden verf, kleurpotloden en andere materialen aan die artistieke verkenning en creativiteit bevorderen. We ondersteunen fantasierijk spel met fotokaarten en poppen, en moedigen zelfexpressie aan door middel van beweging en muziek.

Of vraag een rondleiding aan!