Babyprogramma

toddler
Baby Villa Bloom
12

Babyprogramma 0-1 jaar

Ons programma voor baby’s biedt een warme, gastvrije omgeving waar een baby kan groeien van een bundeltje geluk tot een nieuwsgierig en verkennende peuter. De baby’s worden verzorgd en begeleid door pedagogisch professionals die zich richten op het creëren van ervaringen en mogelijkheden die uitnodigen tot verkenning en de snelle en belangrijke ontwikkeling ondersteunen die zich in het eerste jaar van een kind voordoet. 

Wij zijn ons ervan bewust dat u een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons toevertrouwt. Ook weten we dat de overgang naar een kinderdagverblijf voor u en uw baby een grote stap is. Wij doen er dan ook alles aan om deze overgang zo prettig en natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Naast volop zorg en liefde krijgt uw baby bij ons natuurlijk ook de mogelijkheid om zich te ontwikkelen volgens zijn of haar eigen ontwikkelingspatroon. Ons programma is volledig ingericht op spelen, leren en ontdekken.

Doel

Het doel van ons programma is het bevorderen van motorische en sensorische ontwikkeling. De omgeving is dus zo ingericht dat het kind hiervan kan profiteren. Het kind selecteert wat het nodig heeft in die omgeving en ontwikkelt zo verschillende functies, zoals praten, lopen of observeren. Gedurende deze periode is het kind extreem gevoelig voor stimulering uit de omgeving. Het is de taak van de pedagogisch Professional om het kind de kans te geven om veel indrukken en ervaringen op te doen in de omgeving. Ze bereidt de omgeving zo voor dat het kind alle mogelijkheden heeft om dat te doen. 

Inrichting

Onze groepsruimten zijn uitgerust met speelmatten, een spiegel, een bar, houten grondkisten en houten klimrekjes met plankjes om een kind in zijn ontwikkeling te stimuleren. Wie kiezen voor materialen met verschillende texturen, kleuren, vormen en maten die het kind kan ontdekken en ervaren.

Professionals

Warme en verzorgende interacties met de professionals, ontwikkelen in een huiselijke omgeving, individuele aandacht en ervaringen, en zinvolle relaties met ouders zijn de hoekstenen van ons dagopvang programma voor baby’s. We stemmen de zorg voor elk kind af op basis van zijn of haar unieke schema, voedingsrichtlijnen en andere (speciale) aandacht die hij/zij nodig heeft.